“Ga mee op een spectaculaire reis, vol met magische 4D-effecten en adembenemende projecties!” Toen we dit bericht van de Grotten van Han ontvingen in onze mailbox, waren we meteen overtuigd. Dit mòeten we gewoon eens uittesten.  Wij stuurden slashparent Annelies op pad.

ANNELIES
Er zijn zo van die dingen die je gewoonweg moét gedaan hebben… Een bezoekje aan de Grotten van Han was zoiets dat al een hele tijd op mijn lijstje stond maar dat er om één of andere reden nooit van gekomen was.

Tot dit weekend dan. We kregen de kans om naar “Een nacht in de grot” te gaan, een 4D-spektakel ter gelegenheid van de 200ste verjaardag van de eerste volledige doortocht van de grot. Wij dus naar de Ardennen, samen met onze twee jongste kindjes.

Grotten met geschiedenis

Na een half uur aanschuiven in de gietende regen waren we zot blij dat we naar binnen konden gaan. Eerst wat uitleg van de gids. De onderaardse gangen zijn 17 (!) kilometer lang en werden al in de préhistorie gebruikt. In de loop van de geschiedenis deden ze dienst als begraafplaats, schuilkelder en toeristische trekpleister.

grotten van han

Best interessant allemaal maar het meest indrukwekkende vonden we toch het lichtspektakel. We zagen sterrenhemels, dinosaurussen, wezens die uit de muur komen,… Op een bepaald moment lijkt het alsof de rotsen beginnen te verschuiven. De gids verdwijnt achter een ‘ingestorte’ muur en een acteur neemt het van haar over. Het beeld en geluid is overal om je heen, en dat maakt het net écht. De druppels die af en toe op je vallen maakt het plaatje af.

Kortom, misschien nét iets te griezelig voor heel kleine (of bange) kindjes, maar sowieso een aanrader!

Praktisch

  • Elk avond van 20/7 tot en met 20/8
  • Doorlopend spektakel van 19.30 tot 21.30 uur
  • Duur van het spektakel: 1.00 uur

Opgelet: wordt afgeraden aan zeer jonge kinderen, aan hoogzwangere vrouwen, aan epileptische mensen en aan honden!


Annelies van besien Annelies Van Besien (35) is slashparent van 4 kinderen tussen 2 en 10 jaar.  Financieel beheerder van een scholengroep/ passioneel mama en vrouw/ bezeten door interieurvormgeving/ naait graag/ leest graag/ sport veel 

 

  • Prijs: gratis
  • Start van het evenement: 20 July 2017
  • Einde van het evenement: 20 August 2017

Geef een reactie