Alle episodes

S3#2 Over adoptie, pleegouderschap en je tiener (terug) aan het lezen krijgen // Tom De Cock

In de tweede aflevering van het derde seizoen van ‘KAK! Dat wist ik niet voor ik kinderen had’ heeft Tom het met Ingrid over de twee dingen die hij zou redden als z’n huis in brand stond, hoe hij thuis heeft leren discussiëren aan de keukentafel en over boeken die niet teveel meer mogen kosten zodra de lezer ervan schaamhaar heeft.

Tom vertelt in deze podcast over het proces dat hij met z’n man doormaakte voor de adoptie van hun dochter en het waanzinnige moment waarop ze na 5,5 jaar wachten te horen kregen dat ze vader werden. Iets met kippenvel en beelden in een kluis. En over hoe de procedure voor pleegouderschap in vergelijking daarmee zo’n eitje leek.

Ingrid legt een van haar KAK!-struggles voor aan Tom, want: Help! Mijn tieners lezen niet meer. Ha! Gelukkig heeft Tom daar wel wat advies voor, als auteur van young adult boeken. Benieuwd naar zijn tips? Check snel onze podcastaflevering!

En voel jij je zelf ook een rasechte slashparent? Ga dan zeker eens rondneuzen op maisonslash.be, daar vind je onze artikels, uitstapkalender, beste adressen en shop.

Foto van de aflevering

Tom De Cock

vader / pleegvader / radiomaker / presentator / auteur / …

Tom is volgens Ingrid een échte slashparent, een übervader. Hij groeide op als bakkerszoon, maar koos zelf voor een heel andere carrière, een in de media. Zijn job als radiopresentator bij Q-music combineert hij met fulltime vake zijn van zijn dochter van bijna 9, die hij na een procedure van meer dan 5 jaar adopteerde samen met zijn man. Sinds kort is hij ook pleegvader. En alsof dat zijn agenda nog niet genoeg vulde, schrijft hij ook boeken en is hij ambassadeur van onder andere pleegzorg. Je leest het: Tom heeft slashen bij de vleet