Alle episodes

S3#3 Over slaap (die van je kind én jezelf) // Ina Van Humbeeck

In de derde aflevering van het derde seizoen van ‘KAK! Dat wist ik niet voor ik kinderen had’ heeft Ina het met Ingrid over kinderen en hun (en onlosmakelijk verbonden ook onze eigen!) slaap. Want eerlijk, we hebben toch allemaal wel eens een slaaptekort (gehad)? 

Wie kan ons beter bijstaan dan Ina? Als kinderpsychologe en slaapcoach weet ze als geen ander waarom onze kinderen zo graag de rol van nachtraaf of vroege vogel opnemen, of allebei. Daarbovenop is ze mama van 3 kinderen die slapen als roosjes. Ze is dus dé geknipte persoon om ons op weg te helpen naar een betere nachtrust voor ouders en kinderen.

Welke slaapkennis hebben we nodig voor ons kind? Kan je baby’s verwennen? Is het normaal dat mijn kind om 6u wakker is? En hoe optimaliseer ik de slaapbiologie van mijn kind (en wat is dat eigenlijk)? Check snel onze podcastaflevering!

Wist je trouwens dat Ina artikels over slaap schrijft in ons online magazine? Die vind je allemaal hier.

Voel jij je zelf ook een rasechte slashparent? Ga dan zeker eens rondneuzen op maisonslash.be, daar vind je onze artikels, uitstapkalender, beste adressen en shop.

Foto van de aflevering

Ina Van Humbeeck

moeder / slaapcoach / kinderpsycholoog / …

Ina startte haar carrière als kinderpsycholoog. Al snel merkte ze het belang op van slaap bij jonge kinderen. Ze besliste dat ze hierin het verschil wou maken. Zo gezegd, zo gedaan: Ina schoolde zich bij tot slaapcoach. Nu helpt ze gezinnen verder in hun zoektocht naar een betere nachtrust én geeft ze bijscholingen aan zorgverleners. Het is haar missie om slaapmythes te ontkrachten en te vervangen door juiste kennis over slaapbiologie. Daarbovenop is ze zelf ook mama van 3 kinderen.